Brambory se slaninou pečené v alobalu s jogurtovým dipem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
55 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C. 4 velké brambory důkladně omyjeme a vložíme do kastrólu, zalijeme je slanou vodou a vaříme 10 minut. Poté je scedíme. Větší plochy brambor nařízneme do kříže. Každou bramboru posypeme špetkou soli, položíme na nakrojenou stranu plátek slaniny a každou bramboru zabalíme zvlášť do alobalu. Poklademe je do pekáčku a vložíme do trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut.
  • 2
    Mezitím si připravíme v míse jogurtový dip: do mísy vyklopíme kelímek bílého jogurtu, přidáme k němu prolisovaný stroužek česneku, 2 špetky soli, 2 špetky pepře a 1/2 lžíce majonézy Hellmanns a vše důkladně promícháme.
  • 3
    Na talířky položíme upečené brambory se slaninou s lžíci jogurtového dipu a podáváme je hned horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.