Brambory se slaninou pečené v alobalu s jogurtovým dipem
35 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 0,5špetkaSůl
- 4plátkySlanina vepřová
- Dip
- 1stroužekČesnek
- 0,5špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 150gramůChoceňský smetanový jogurt
- 0,5lžíceHellmann's Majonéza originál
- Na vaření
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
55 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C. 4 velké brambory důkladně omyjeme a vložíme do kastrólu, zalijeme je slanou vodou a vaříme 10 minut. Poté je scedíme. Větší plochy brambor nařízneme do kříže. Každou bramboru posypeme špetkou soli, položíme na nakrojenou stranu plátek slaniny a každou bramboru zabalíme zvlášť do alobalu. Poklademe je do pekáčku a vložíme do trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut.
- 2Mezitím si připravíme v míse jogurtový dip: do mísy vyklopíme kelímek bílého jogurtu, přidáme k němu prolisovaný stroužek česneku, 2 špetky soli, 2 špetky pepře a 1/2 lžíce majonézy Hellmanns a vše důkladně promícháme.
- 3Na talířky položíme upečené brambory se slaninou s lžíci jogurtového dipu a podáváme je hned horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.