Brambory se smetanou a sýrem
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 200gramůAnglická slanina
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůSýr Parmezán
- 120gramůOkurky nakládané
- 20gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůKečup
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
319 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Anglickou slaninu na nudličky. Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme rovnoměrně polovinu slaniny, na ní poklademe plátky brambor, poslední vrstvou bude druhá polovina slaniny. Osolíme, opepříme, zalijeme smetanou, zasypeme strouhaným parmezánem a vložíme do vyhřáté trouby. Zapékáme přibližně 25 minut.
- 2Podáváme s kečupem a kyselou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.