Brambory se sýrem raclette

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
11 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
11 g
Vápník
131 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory buď uvaříme v osolené vodě doměkka nebo upečeme v troubě. Měkké brambory oloupáme, máme-li nové brambory neloupáme je, ohříváme je na vrchní desce rakletovače, nebo jinde v teple.
  • 2
    Plátky sýra roztavíme v pánvičkách rakletovače. Nemáme-li rakletovač, použijeme pánev, ohnivzdorný talíř nebo zapékací misku, které dáme do zahřáté trouby a sýr rozpustíme přímo na bramborách. Rozpouštíme-li sýr v rakletovači, brambory pak rozkrájíme a na nahřátých talířích přelijeme sýrem, nebo smáčíme v pánvičkách. Dosolíme, dopepříme či jinak okořeníme podle chuti. Můžeme přidat nakládanou cibulku, okurčičku ...

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.