Brambory se žampiony zapečené v chlebu
60 min.

Ingredience
- 8kusůBrambory vařené ve slupce
- 2kusyRajčata
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaProvensálské koření
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kilogramyChléb pšeničný (bílý)
- 100gramůSýr Eidam uzený 45%
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1584 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
24 g
Sacharidy
289 g
Vláknina
19 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Opečeme je spolu s očištěnými, nakrájenými žampiony, nasekaným česnekem a provensálským kořením. Přidáme rajčatový protlak, osolíme a opepříme.
- 2Bochníky chleba na povrchu zkrojíme a vnitřek vydlabeme. Připravenou bramborovou směsí chleby naplníme. Povrch poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.