Brambory se zelím
50 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 1kusPórek
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 180mililitrůMléko polotučné
- 0,5litrVoda pitná
- 1kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hlávkové zelí nakrájíme nadrobno a pórek na kroužky. Vsypeme do vroucího mléka a vaříme 20 minut.
- 2Brambory očistíme, pokrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě. Vaříme přibližně 10 minut. Scezené brambory přidáme k zelí a pórku, promícháme a dobře rozšťoucháme. Okořeníme špetkou strouhaného muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Můžeme omastit rozpuštěným máslem s osmahlou cibulkou.
- 3Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.