Brambory vařené
25 min.
Ingredience
- 1600gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 20gramůSůl
- 2gramyKmín celý
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 mg
Postup přípravy
- 1Brambory propláchneme, překrájíme na půlky, čtvrtky nebo na osminky, zalijeme je vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
- 2Uvařené brambory scedíme a při podávání je sypeme omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 31. 8. 2015
Brambory vařené
Přidávám foto, aby byl recept veselejší 🙂 Brambory s hezkou slupkou neloupu, jen řádně umyju a očistím kartáčkem. S horší slupkou loupu. Na vařené přílohové brambory se hodí varný typ B. Na jednu porci počítám trochu více brambor než uvádí recept, ale to záleží, pro jak velké jedlíky vaříme. Fajn jsou taky vařené brambory v páře, obzvlášť rané odrůdy.