Brambory vařené

25 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory propláchneme, překrájíme na půlky, čtvrtky nebo na osminky, zalijeme je vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka.
  • 2
    Uvařené brambory scedíme a při podávání je sypeme omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 31. 8. 2015
Brambory vařené
Přidávám foto, aby byl recept veselejší 🙂 Brambory s hezkou slupkou neloupu, jen řádně umyju a očistím kartáčkem. S horší slupkou loupu. Na vařené přílohové brambory se hodí varný typ B. Na jednu porci počítám trochu více brambor než uvádí recept, ale to záleží, pro jak velké jedlíky vaříme. Fajn jsou taky vařené brambory v páře, obzvlášť rané odrůdy.