Brambory vařené s rajčatovou omáčkou
35 min.

Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramBrambory rané
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Brambory zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 15-20 minut. Oloupeme je, osolíme a dáme do mísy s pokličkou.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozmícháme se smetanou a provaříme na hustou omáčku. Přidáme protlak, česnek utřený se solí, pepř a strouhaný sýr.
- 3Omáčkou přelijeme brambory v míse. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.