Brambory zapečené s bílou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 250gramůKuřecí maso vařené
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
15 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme světlou jíšku ze lžíce másla a mouky. Zalijeme ji mlékem, osolíme a 10 minut povaříme. Poté přidáme vejce ušlehaná do pěny.
- 2Brambory oloupeme, uvaříme, nakrájíme na plátky, propícháme drobně nakrájeným masem, opepříme, osolíme a vrstvýme do zapékací mísy. Každou vrstvu zalijeme připravenou omáčkou. Poslední vrstvu přelijeme také omáčkou, pokapeme máslem a zapečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.