Brambory zapečené s cibulovým bešamelem

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme cukr, promícháme a ještě krátce osmažíme, než se cukr rozpustí. Přilijeme vývar, povaříme, osolíme, opepříme, přidáme bešamel a vaříme velmi zvolna přibližně 20 minut.
  • 2
    Pekáček vymažeme tukem, na dno vyskládáme plátky brambor, na ně naneseme cibulový bešamel, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C půl hodiny, poté sundáme alobal a pečeme ještě 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.