Brambory zapečené s cibulovým bešamelem
95 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 500gramůCibule
- 10gramůCukr krupice
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 500gramůBešamel
- 20gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme cukr, promícháme a ještě krátce osmažíme, než se cukr rozpustí. Přilijeme vývar, povaříme, osolíme, opepříme, přidáme bešamel a vaříme velmi zvolna přibližně 20 minut.
- 2Pekáček vymažeme tukem, na dno vyskládáme plátky brambor, na ně naneseme cibulový bešamel, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C půl hodiny, poté sundáme alobal a pečeme ještě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.