Brambory zapečené s husími játry
55 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 200gramůJátra husí
- 10gramůSůl
- 40gramůStrouhanka
- 80gramůSýr Gruyére
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
503 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Husí játra pokrájíme na kostičky. Pekáček vymažeme máslem.
- 2Na dno pekáčku v jedné vrstvě naskládáme plátky brambor, trochu osolíme, druhá je tvořena kostičkami jater a třetí vrstvou budou opět brambory. Opět osolíme, zalijeme smetanou, zasypeme strouhankou, strouhaným sýrem, zakapeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 35-40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.