Brambory zapečené s květákem a uzeným masem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1kusKvěták
- 250gramůUzené maso vařené
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
42 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory opláchneme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka, květák omyjeme, rozebereme na co nejmenší růžičky. Uzené maso nakrájíme na malé kousky a v míse je smícháme s růžičkami květáku. Vejce rozšleháme.
- 2Vetší zapékací mísu vymastíme, na dně a po stranách vyložíme plátky brambor. Vsypeme část směsi květáku a masa, osolíme a opepříme. Dáme další vrstvu plátků brambor, na ně opět květák s masem, tak pokračujeme až do vyčerpání surovin. Poslední vrchní vrstva musejí být brambory. Vše zalijeme rozšlehanými vejíčky.
- 3Mísu dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů, zapékáme přibližně 25 minut, než jsou brambory měkké a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.