Brambory zapečené s květákem a uzeným masem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
42 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory opláchneme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka, květák omyjeme, rozebereme na co nejmenší růžičky. Uzené maso nakrájíme na malé kousky a v míse je smícháme s růžičkami květáku. Vejce rozšleháme.
  • 2
    Vetší zapékací mísu vymastíme, na dně a po stranách vyložíme plátky brambor. Vsypeme část směsi květáku a masa, osolíme a opepříme. Dáme další vrstvu plátků brambor, na ně opět květák s masem, tak pokračujeme až do vyčerpání surovin. Poslední vrchní vrstva musejí být brambory. Vše zalijeme rozšlehanými vejíčky.
  • 3
    Mísu dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů, zapékáme přibližně 25 minut, než jsou brambory měkké a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.