Brambory zapečené s rybami a krevetami
125 min.
Ingredience
- Omáčka
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 90gramůSýr Gruyére
- 600mililitrůMléko polotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Příloha
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůBaby kukuřice
- 100gramůHrachové lusky
- 100gramůMrkev kořen
- 750gramůBrambory vařené ve slupce
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusPórek
- 1kusCeler řapíkatý
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 230gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžícePetržel - nať
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 90gramůSýr Gruyére
- 1kusCibule
- 100kusůMrkev kořen
- 380gramůTreska mražená
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 380gramůTreska aljašská
- 1kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1766 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
44 g
Sacharidy
235 g
Vláknina
84 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme brambory ve slupce asi 15 minut v osolené vodě, vodu slijeme a necháme brambory vychladnout.
- 2Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, vmícháme do něj práškovou hořčici, mouku a směs 2 minuty zahříváme, potom pomalu a za stálého míchání přiléváme mléko a další dvě minuty vaříme. Přidáme sýr, a když se rozpustí, hrnec odstavíme. Aby se nám na omáčce neutvořil škraloup, položíme na její povrch potravinářskou folii.
- 3Na rozehřátém oleji ve velké pánvi opékáme za stálého míchání asi 5 minut cibuli. Přidáme mrkev, celer, pórek, žampiony, směs 10 minut podusíme, vmícháme citronovou kůru a ještě chvilku podusíme.
- 4Do máslem vymazané zapékací misky nebo pekáče vlijeme omáčku, do které jsme vmíchali zeleninu s houbami, krevety, ryby, kopr, petrželku, sůl a pepř. Na to poskládáme oloupané, nahrubo pokrájené brambory smíchané s rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme půl hodiny. Alobal odstraníme a ještě další půl hodinu pečeme. Servírujeme se zeleninou vařenou v páře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.