Brambory zapečené s treskou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
20 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme a v osolené vodě vaříme přibližně 20 minut, dokud nezměknou. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, sýr nastrouháme. Tresku pokrájíme na plátky.
  • 2
    Uvařené brambory, mléko a máslo dáme do misky, umícháme kaši. Podle chuti přisolíme.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme máslem a kaši do ní přemístíme. Potřeme ji polovinou kysané smetany, posypeme nakrájenou cibulí, navrch položíme plátky tresky. Posypeme vrstvou strouhanky smíchané se sýrem, nahoru pak přidáme zbytek smetany a zasypeme paprikou.
  • 4
    Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.