Brambory zapečené s treskou
65 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 600gramůTreska aljašská
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 225gramůZakysaná smetana
- 1kusCibule
- 15dekagramůStrouhanka
- 10dekagramůSýr Eidam cihla 30%
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
20 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oškrábeme a v osolené vodě vaříme přibližně 20 minut, dokud nezměknou. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, sýr nastrouháme. Tresku pokrájíme na plátky.
- 2Uvařené brambory, mléko a máslo dáme do misky, umícháme kaši. Podle chuti přisolíme.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem a kaši do ní přemístíme. Potřeme ji polovinou kysané smetany, posypeme nakrájenou cibulí, navrch položíme plátky tresky. Posypeme vrstvou strouhanky smíchané se sýrem, nahoru pak přidáme zbytek smetany a zasypeme paprikou.
- 4Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.