Brambory zapečené s uzeným kuřecím masem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory rozkrájíme na plátky, maso z poloviny uzeného kuřete na malé proužky, cibuli na kolečka a zelené papriky na proužky. Uvaříme, oloupeme a na plátky nakrájíme 2 vejce, další 2 vejce rozšleháme s osoleným mlékem. Plátky cibule spolu s paprikami zpěníme na polovině másla.
  • 2
    Na dno máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče urovnáme polovinu brambor, posypeme proužky masa, sterilovaným hráškem, cibulí s paprikami a poklademe plátky vajec. Vrstvu osolíme, opepříme a zakryjeme druhou polovinou brambor.
  • 3
    Pekáč vložíme do předehřáté trouby na několik minut prohřát, potom zalijeme ušlehanými vejci, vrátíme do trouby a necháme zapéci dozlatova.
  • 4
    Naporcované zapečené brambory můžeme podávat horké i zastudena.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.