Brambory zapečené s vejci a houbami
50 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené
- 2šálkyHouby čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 6kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, přidáme jemně usekané houby, osolíme, přidáme nasekanou petrželovu nať a vše dusíme doměkka.
- 2Silně vymastíme zapékací mísu, vložíme na kolečka nakrájené osolené brambory, dáme vrstvu dušených hub, opět brambory, osolíme, opepříme. Na brambory dáme čtyři na tvrdo uvařená a na kolečka nakrájená vejce, osolíme a poslední vrstva tvoří brambory. Osolíme, opepříme, pokapeme máslem, vložíme do silně předehřáté trouby a jakmile se pokrm začne péci, přelijeme vejci ušlehanými do pěny s osoleným mlékem.
- 3Pokrm upečeme do růžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.