Brambory zapečené se slaninovým bešamelem
100 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 150gramůAnglická slanina
- 15gramůMáslo čerstvé
- 150gramůŠalotka
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 500gramůBešamel
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1gramPepř černý mletý
- 6gramůSůl
- 25gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
47 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, rozkrájíme na plátky, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu a orestujeme. Přidáme šalotku, zpěníme, zalijeme vývarem, provaříme, přidáme bešamel a vaříme zvolna asi 20 minut.
- 2Pekáček vymažeme tukem, na dno vyskládáme polovinu brambor, zakryjeme polovinou bešamelové směsi, další vrstvou bude zbytek brambor a nakonec zbytek slaninového bešamelu. Pekáček zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 50 minut. V polovině pečení sundáme alobal, ke konci pečení směs posypeme strouhaným ementálem a ještě dvě minuty zapečeme, aby se sýr roztavil.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.