Brambory zapečené se slaninovým bešamelem

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
47 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, rozkrájíme na plátky, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu a orestujeme. Přidáme šalotku, zpěníme, zalijeme vývarem, provaříme, přidáme bešamel a vaříme zvolna asi 20 minut.
  • 2
    Pekáček vymažeme tukem, na dno vyskládáme polovinu brambor, zakryjeme polovinou bešamelové směsi, další vrstvou bude zbytek brambor a nakonec zbytek slaninového bešamelu. Pekáček zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 50 minut. V polovině pečení sundáme alobal, ke konci pečení směs posypeme strouhaným ementálem a ještě dvě minuty zapečeme, aby se sýr roztavil.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.