Brambory zapečené se zelím a kuřecím masem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
5 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, kuřecí maso na nudličky, kysané zelí scedíme, trochu překrájíme, sýr nastrouháme.
  • 2
    Pekáček vymažeme Florou, na dno vyskládáme třetinu brambor, zasypeme polovinou zelí, kuřecího masa, cibule, zakryjeme druhou třetinou brambor, opět na brambory nasypeme zelí, cibuli, maso a zakryjeme zbytkem brambor, osolíme a opepříme. Zalijeme nízkotučným
  • 3
    bílým jogurtem, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do vyhřáté trouby. Zapékáme zvolna asi půl hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 9. 2015
Brambory zapečené se zelím a kuřecím masem
Tento recept je velice jednoduchý a rychlý na přípravu. Navíc v jednom tomto receptu se dá skloubit, příloha, zelí i maso dohromady. Dělala jsem recept s větším množstvím ingrediencí, abych nasytila 4 dospělé osoby. Myslím, že dle gramáže uvedené v receptu je 30g tvrdého sýra trošku málo. Doporučila bych solit každé patro brambor, aby bylo vše dobře prosolené. Mohu recept doporučit, nám chutnal.