Brambory zapečené se zelím a slaninou
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 150gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, oloupeme, uvaříme a nakrájíme na plátky.
- 2Drobně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme.
- 3Zelí rozebereme na listy, přelijeme horkou vodou a drobně nasekáme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme do poloměkka.
- 4Zapékací mísu vymastíme, dáme tenkou vrstvu brambor, osolíme, opepříme. Poté dáme vrstvu zelí a opět brambory. Povrch pokapeme máslem a pečeme v troubě zhruba půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.