Brambory zapečené v pikantní omáčce

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme se smetanou na hustou omáčku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, šunku, sardele, koření a natvrdo uvařená vejce nakrájená na kostičky. Po provaření přidáme do omáčky polovinu nastrouhaného sýru.
  • 3
    Brambory naskládáme do vymazaného pekáčku, zalijeme omáčkou a navrch nasypeme zbylý sýr a přidáme trochu tuku. Zapečeme v troubě.
  • 4
    Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.