Brambory zapečené v troubě
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 2kusyCibule
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř bílý
- 3lžičkySůl
- 1lžíceKmín celý
- 5gramůPetržel - nať
- 5lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory umyjeme a ve slupce je dáme vařít do solené vody. Ještě teplé oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a naskládáme na máslem vymaštěný pekáč. Brambory opepříme, osolíme, posypeme slakdou paprikou.
- 2Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme smetanou a dáme do trouby na 5 minut zapéct, aby se ná roztavil sýr.
- 3Nakonec posypeme nadrobno nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 16. 7. 2016
Brambory zapečené v troubě
Tady tomuto receptu palec nahoru nemůžu dát, protože mezi ingrediencemi a postupem jsou rozpory. V postupu se píše o smetaně a sýru, ale v ingrediencích nejsou uvedeny. Použila jsem o dost méně koření, kmín byl drcený. Smetana byla 33%, měla jsem ji hodně vychlazenou, tak na fotu z přípravy je vidět mléčný tuk. Pět minut na zapečení nestačilo, zapékala jsem trošku déle. Cibule ale nebyla úplně měkká, i když byla nakrájená najemno. Já osobně zapékám syrové brambory zalité smetanou, není s tím tolik práce. Kdo má doma větší jedlíky, přidá trochu brambor.