Brandade z nesolené tresky
40 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 600gramůTreska aljašská
- 60gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1decilitrOlej olivový
- 5kusůPepř černý celý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusČesnek
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Důkladně omyjeme citron, ostrouháme kůru, citron vymačkáme a šťávu procedíme do misky. Oloupeme stroužek česneku a lehce podrtíme. Pokrájíme nesolenou tresku na kusy a dáme do pánve společně s bobkovým listem, tymiánem a zrnky pepře, zalijeme studenou vodou a osolíme. Pomalu ji uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut. Necháme ve vývaru trochu vychladnout, vyjmeme a odstraníme kůži a kosti.
- 2Vykostěné a kůže zbavené kusy ryb pokrájíme na menší kousky, dáme do jiné pánve a rybí maso rozmělníme. Přidáme k němu nastrouhanou citronovou kůru a stroužek česneku, postavíme na oheň a na mírném plameni za neustálého míchání přiléváme olej. Za častého míchání pokračujeme ve vaření, dokud nevymícháme bílou, pěnivou směs. Zalijeme citronovou šťávou, opepříme čerstvě mletým pepřem a osolíme.
- 3Přemístíme směs do formy vyložené průhlednou fólií a vyklopíme obsah na servírovací mísu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.