Bretaňský salát

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vinnaigretta - francouzská zálivka [37226]:
  • 2
    Připravíme kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinnaiegretta":
  • 3
    Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
  • 4
    Nakrájíme zelí na jemné nudličky nebo nastrouháme.
  • 5
    Zelí dáme do velké mísy, přidáme zálivku vinnaigrette, nakrájenou cibuli, dijonskou hořčici, podle chuti sůl a pepř a vše promícháme. Mísu zakryjeme a necháme chladit asi 8 hodin.
  • 6
    Vložíme nakrájený celer, mrkev a rozinky a znovu promícháme. Vmícháme majonézu. Zakryjeme a necháme v chladu 1 hodinu. Ochutnáme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.