Bretaňský salát
25 min.
Ingredience
- 700gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůCibule
- 1lžičkaHořčice
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůCeler řapíkatý
- 200gramůMrkev kořen
- 90mililitrůMajonéza
- 60gramůRozinky bílé
- Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžíceOcet jablečný
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyProvensálské koření
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vinnaigretta - francouzská zálivka [37226]:
- 2Připravíme kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinnaiegretta":
- 3Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
- 4Nakrájíme zelí na jemné nudličky nebo nastrouháme.
- 5Zelí dáme do velké mísy, přidáme zálivku vinnaigrette, nakrájenou cibuli, dijonskou hořčici, podle chuti sůl a pepř a vše promícháme. Mísu zakryjeme a necháme chladit asi 8 hodin.
- 6Vložíme nakrájený celer, mrkev a rozinky a znovu promícháme. Vmícháme majonézu. Zakryjeme a necháme v chladu 1 hodinu. Ochutnáme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.