Brněnský řízek
45 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůStrouhanka
- 2kusyPaprika sterilovaná
- 100gramůšunka kuřecí prsní
- 3kusyVejce slepičí
- 100mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1219 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
76 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Dvě vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí je oloupeme.
- 2Vepřovou plec nakrájíme na čtyři řízky, které rozklepeme na co největší plát, osolíme a opepříme.
- 3Vejce, šunku a kapii nakrájíme co nejjemněji a rozdělíme je na řízky.
- 4Řízky přeložíme, okraje rozklepeme, aby se nerozlepily a obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.
- 5Smažíme na oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.