Brněnský roštěnec

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
61 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z roštěnce naklepeme, nakrájíme na delší nudličky a na rozpáleném oleji smažíme asi 5 minut. Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo a přisypeme k masu. Přidáme ještě rozinky a na oleji s masem krátce orestujeme. Osolíme a okmínujeme. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Podle potřeby podléváme vodou a dusíme asi hodinu, dokud maso nebude měkké. Nakonec vše posypeme drcenými mandlemi.
  • 2
    Podáváme s knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.