Brněnský roštěnec
105 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 40gramůHrozinky
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 500mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyKmín drcený
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 50gramůMandle
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
61 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Maso z roštěnce naklepeme, nakrájíme na delší nudličky a na rozpáleném oleji smažíme asi 5 minut. Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo a přisypeme k masu. Přidáme ještě rozinky a na oleji s masem krátce orestujeme. Osolíme a okmínujeme. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Podle potřeby podléváme vodou a dusíme asi hodinu, dokud maso nebude měkké. Nakonec vše posypeme drcenými mandlemi.
- 2Podáváme s knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.