Brněnští vrabci
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůOkurky nakládané
- 50gramůČesnek
- 600gramůVepřová plec
- 2lžičkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 40gramůSádlo škvařené
- 15gramůŘeřicha
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na menší kostičky, osolíme, opepříme, okmínujeme, promícháme s prolisovaným česnekem a nasypeme do pánve s rozpáleným sádlem. Pánev zakryjeme a maso podusíme 10 minut. Odkryjeme, občas promícháme a dusíme dalších 10 minut, dokud se tekutina neodpaří.
- 2Maso smícháme s vařenými těstovinami, rozdělíme na talíře, posypeme nadrobno pokrájenou cibulí a kyselými okurkami, posekanou petrželkou a řeřichou.
- 3Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.