Brokolice s holandskou omáčkou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
46 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
185 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 8 minut. Potom brokolici opláchneme, necháme okapat a vychladnout.
  • 2
    V kastrůlku rozpustíme máslo. V horké vodní lázni ušleháme žloutky a za stálého šlehání přiléváme postupně tekuté máslo. Omáčku ochutíme šafránem, solí, pepřem, worcesterem a citronovou šťávou.
  • 3
    Brokolici rozdělíme do malých zapékacích misek, polijeme připravenou omáčkou a zapékáme 2 minuty pod grilem.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.