Brokolice s holandskou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrokolice
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceVíno bílé
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaŠafrán
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
46 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
185 mg
Postup přípravy
- 1Omytou brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 8 minut. Potom brokolici opláchneme, necháme okapat a vychladnout.
- 2V kastrůlku rozpustíme máslo. V horké vodní lázni ušleháme žloutky a za stálého šlehání přiléváme postupně tekuté máslo. Omáčku ochutíme šafránem, solí, pepřem, worcesterem a citronovou šťávou.
- 3Brokolici rozdělíme do malých zapékacích misek, polijeme připravenou omáčkou a zapékáme 2 minuty pod grilem.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.