Brokolicová terina

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
60 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici vaříme ve slané vodě do změknutí cca 6 minut. Vyndáme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 75 ml vody, ve které se vařila brokolice, necháme zchladnout v misce, promícháme se želatinou a necháme cca 3 minuty bobtnat. Misku ponoříme na cca 3 minuty do vařící vody, až se želatina rozpustí.
  • 2
    Do kastrolu nalijeme mléko, vmícháme žloutek a zahříváme, až nestéká ze lžíce. Necháme zchladnout.
  • 3
    Několik růžiček brokolice necháme na zdobení. Polovinu uvařené brokolice nakrájíme najemno a zbytek rozmixujeme se žloutkovým mlékem. Nalijeme do mísy, přidáme nakrájenou brokolici, muškátový oříšek, želatinu, sůl, pepř a promícháme. Smetanu ušleháme a vmícháme do směsi.
  • 4
    Formu vymažeme olejem a nalijeme do ní směs, přikryjeme a necháme cca 3 hodiny vychladit. Vyklopíme, krájíme na plátky a zdobíme růžicemi brokolice a nastrouhanými plátky mrkve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.