Brokolicová terina
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrokolice
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceŽelatina
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaOlej slunečnicový
- 75mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
60 mg
Postup přípravy
- 1Brokolici vaříme ve slané vodě do změknutí cca 6 minut. Vyndáme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 75 ml vody, ve které se vařila brokolice, necháme zchladnout v misce, promícháme se želatinou a necháme cca 3 minuty bobtnat. Misku ponoříme na cca 3 minuty do vařící vody, až se želatina rozpustí.
- 2Do kastrolu nalijeme mléko, vmícháme žloutek a zahříváme, až nestéká ze lžíce. Necháme zchladnout.
- 3Několik růžiček brokolice necháme na zdobení. Polovinu uvařené brokolice nakrájíme najemno a zbytek rozmixujeme se žloutkovým mlékem. Nalijeme do mísy, přidáme nakrájenou brokolici, muškátový oříšek, želatinu, sůl, pepř a promícháme. Smetanu ušleháme a vmícháme do směsi.
- 4Formu vymažeme olejem a nalijeme do ní směs, přikryjeme a necháme cca 3 hodiny vychladit. Vyklopíme, krájíme na plátky a zdobíme růžicemi brokolice a nastrouhanými plátky mrkve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.