Brokolicový nákyp
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůBrokolice
- 100gramůSýr kozí
- 1špetkaSůl
- 3lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
620 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme cca 15min v páře růžičky brokolice. Mezitím ušleháme žloutky se smetanou, 2lžícemi parmazánu, solí a pepřem. Uvařenou brokolici rozmixujeme, dáme na pánev, přidáme žloutkovou směs a 3min povaříme. Poté nalijeme do mísy.
- 2Zhruba 6 formiček důkladně vymažeme máslem a na dno každé vložíme kostku kozího sýru.
- 3Do připravené směsi zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli a rozdělíme do formiček. Nakonec posypeme strouhaným parmazánem.
- 4Pečeme v troubě předehřáté na 190C cca 15min, po vyjmutí ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.