Broskve s krémem
35 min.
Ingredience
- 10kusůBroskve
- 1kusLimetka
- 450mililitrůVíno bílé
- 1kusSkořice celá
- 1lžícePepř černý celý
- 1lžíceCitronová kůra
- 100gramůCukr krupice
- 1lžíceMáta
- 250gramůMascarpone
- 2lžíceLikér mandlový - Amaretto
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
10 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme led a nalijeme vodu. V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme broskve a asi 1 minutu povaříme. Broskve naběračkou s otvory vyjmeme a vložíme do mísy s ledem a vodou.
- 2Do mísy vymačkáme šťávu z limetky. Broskve oloupeme, vyjmeme pecku, nakrájíme na čtvrtky. Opět je vložíme do vody ochucené limetkou. Mísu přikryjeme a na 24 hodin vložíme do lednice.
- 3Smícháme sýr mascarpone, amaretto a dáme přikryté vychladit.
- 4V hrnci promícháme víno, skořici, pepř, citronovou kůru a cukr. Za stálého míchání zahříváme tak douho, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme asi 2 minuty, zmírníme teplotu, přidáme broskve a vaříme je asi 2 minuty doměkka. Nesmí se nám však rozpadnout.
- 5Broskve vyjmeme do mísy a sirup ještě svaříme na 125 ml. Poté necháme vychladnout. Sirupem přelijeme broskve a opět vložíme do lednice.
- 6Servírujeme broskve doplněné krémem a ozdobené mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.