Broskve s krémem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
10 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme led a nalijeme vodu. V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme broskve a asi 1 minutu povaříme. Broskve naběračkou s otvory vyjmeme a vložíme do mísy s ledem a vodou.
  • 2
    Do mísy vymačkáme šťávu z limetky. Broskve oloupeme, vyjmeme pecku, nakrájíme na čtvrtky. Opět je vložíme do vody ochucené limetkou. Mísu přikryjeme a na 24 hodin vložíme do lednice.
  • 3
    Smícháme sýr mascarpone, amaretto a dáme přikryté vychladit.
  • 4
    V hrnci promícháme víno, skořici, pepř, citronovou kůru a cukr. Za stálého míchání zahříváme tak douho, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme asi 2 minuty, zmírníme teplotu, přidáme broskve a vaříme je asi 2 minuty doměkka. Nesmí se nám však rozpadnout.
  • 5
    Broskve vyjmeme do mísy a sirup ještě svaříme na 125 ml. Poté necháme vychladnout. Sirupem přelijeme broskve a opět vložíme do lednice.
  • 6
    Servírujeme broskve doplněné krémem a ozdobené mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.