Broskvový kompot s kořeněným nálevem
55 min.
Ingredience
- 3kilogramyBroskve
- 1,5litryVoda pitná
- 1kilogramCukr krystal
- 2decilitryOcet kvasný lihový
- 5kusůHřebíček
- 1kusSkořice celá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
7 g
Cukr
125 g
Postup přípravy
- 1Použijeme menší, zralé, ale tvrdé broskve. Důkadně je omyjeme a necháme okapat. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme ocet, hřebíček a skořici a povaříme.
- 2Broskve rozdělíme do sklenic, přelijeme vychladlým nálevem a uzavřeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.