Brukvový salát s pažitkou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze středu oloupané brukve vybereme jemné listy. Brukev nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou brukev dáme do misky. Pažitku omyjeme, necháme ji okapat nebo osušíme v čisté utěrce a potom ji nasekáme. Přidáme ji do misky a promícháme.
  • 2
    Příprava zálivky: V misce důkladně prošleháme jogurt, olej citrónovou šťávu. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a ještě prošleháme.
  • 3
    Hotovou zálivkou zalijeme salát, dobře promícháme salátovým příborem. Salát rozdělíme na talíře, každou porci posypeme nasekanými listy z brukve a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.