Brukvový salát s pažitkou
20 min.
Ingredience
- 600gramůBrukev řepka
- 20gramůPažitka
- 300gramůJogurt bílý
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 3mililitryCitronová šťáva
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ze středu oloupané brukve vybereme jemné listy. Brukev nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou brukev dáme do misky. Pažitku omyjeme, necháme ji okapat nebo osušíme v čisté utěrce a potom ji nasekáme. Přidáme ji do misky a promícháme.
- 2Příprava zálivky: V misce důkladně prošleháme jogurt, olej citrónovou šťávu. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a ještě prošleháme.
- 3Hotovou zálivkou zalijeme salát, dobře promícháme salátovým příborem. Salát rozdělíme na talíře, každou porci posypeme nasekanými listy z brukve a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.