Bruschetta con pomodoro

15 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyzrálá čerstvá rajčata nakrájíme na kostičky o hraně 5 mm, osolíme je a necháme několik minut stát. Do rajčat nameleme černý pepř, přidáme čerstvé bazalkové lístky natrhané na malé kousky a vše zakapeme polovinou kvalitního toskánského panenského olivového oleje.
  • 2
    Plátky italského bílého chleba ogrilujeme z obou stran, nejlépe na otevřeném ohni (pokud nemáme gril, použijeme toustovač).
  • 3
    Stroužky česneku oloupeme a utřeme s trochou soli a zbytkem olivového oleje a mašlovačkou jím potřeme opečené krajíčky chleba. Navrch přidáme nakrájená rajčata a ozdobíme celými lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.