Bruschetta plněná pečenými paprikami
40 min.
Ingredience
- 300gramůPaprika žlutá
- 300gramůPaprika červená
- 3stroužkyČesnek
- 30gramůMáta
- 50mililitrůOlej olivový
- 3kusyŠalotka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet vinný
- 1kusBageta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na rozpálený gril vložíme celé papriky aniž bychom je jakkoli krájeli. Počkáme dokud jejich slupka nezačne černat, pak je ihned sundáme z grilu. Vložíme je do připraveného mikrotenového sáčku, v němž je necháme zapařit. Když vychladnou a zapaří se, vyjmeme je a odstraníme opečené slupky, takže zbude jenom dužina. Vykrojíme z paprik jádřince se semínky a pokrájíme papriky na drobné kousky. Nadrobno nasekáme šalotky a oloupaný česnek, vložíme do mísy k paprikám. Dále přidáme ještě na jemno naporcovanou mátu, zalijeme olivovým olejem a vinným octem a lehce promícháme.
- 2Bagetu si pokrájíme na tenké plátky. které opečeme na grilu a na ně pak rozprostřeme směs vytvořenou z paprik a dalších ingrediencí. Povrch můžeme ještě posypat čerstvě umletým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.