Bruschetta s rajčatovým dipem
30 min.
Ingredience
- Hustý rajčatový dip [44400]
- 100gramůRajčata
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceKečup
- 1kusOkurky nakládané
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1kusBageta
- 40mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
568 mg
Cukr
710 mg
Postup přípravy
- 1Do oleje naložíme nadrcený česnek a necháme 30 minut odstát. Mezitím nakrájíme pečivo na plátky. Ty pak potřeme z obou stran česnekovým olejem.
- 2Poté připravíme dip. Na rozpáleném oleji lehce osmažíme cibuli. Poté k ní přidáme nadrcený česnek a smažíme další minutu. Poté přidáme nakrájená rajčata, kečup, na kostičky nakrájenou papriku, nakrájené okurky a zbylé koření.
- 3Studenou omáčku můžeme ve vzduchotěsné nádobě skladovat až 5 týdnů.
- 4Pak už jen stačí na grilu opéct pečivo z obou stran. Opečené tousty uč jen potřeme opět česnekovým olejem, pomažeme dipem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.