Bruschetta s rajčaty a olivami
25 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 1,5lžičkyŠalotka
- 1,5lžičkyOcet vinný
- 2lžičkypaprička jalapeňo
- 12kusůOlivy černé
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 1kusBageta
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
663 mg
Postup přípravy
- 1Rajčata nakrájíme na kostičky a smícháme je s najemno nasekanou šalotkou, octem, jalapeňo papričkami (také nasekanými na jemno), olivami nakrájenými na kolečka. Osolíme a opepříme a necháme hodinu odpočívat.
- 2Poté rozpálíme troubu na 180 °C.
- 3Bagetu nakrájíme na plátky a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme olejem a pečeme 7-10 minut.
- 4Na každý plátek dáme 1-2 lžíce rajčatové směsi a podáváme ještě teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 3. 2017
Bruschetta s rajčaty a olivami
Taky doma děláme a je výborná