Brusinková omáčka k falešné kančí pečeni

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené víno, ocet a 250 ml vody svaříme s cibulí, česnekem, kořením, cukrem, solí a plátky pomeranče. Marinádu necháme vychladnout, přelijeme jí maso, jež pak marinujeme 2 dny.
  • 2
    Maso vyjmeme, osušíme a vetřeme do něj sůl a pepř. Marinádu přecedíme. Maso opečeme v horkém oleji. Přidáme polévkovou zeleninu a polovinu marinády a dusíme 70-80 minut. Během této doby několikrát obrátíme a podle potřeby přiléváme marinádu. Omyté brusinky smícháme s cukrem a prudce vaříme 3 minuty. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Šťávu protřeme sítem, znovu povaříme a smícháme s 5 lžícemi uvařených brusinek. Přidáme zakysanou smetanu, podle potřeby sůl a pepř a omáčku dochutíme nastrouhaným křenem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.