Brusinková omáčka k falešné kančí pečeni
110 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 20gramůKřen
- 250mililitrůVíno červené
- 250gramůCukr krupice
- 3kusyBobkový list
- 10gramůPepř černý celý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1kusNové koření celé
- 10gramůSůl
- 500gramůBrusinky
- 150gramůZakysaná smetana
- 250mililitrůOcet vinný červený
- 400gramůZelenina kořenová
- 40mililitrůOlej olivový
- 1kusPomeranče
- 12plátkůVepřová kýta
- 15gramůJalovec
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Červené víno, ocet a 250 ml vody svaříme s cibulí, česnekem, kořením, cukrem, solí a plátky pomeranče. Marinádu necháme vychladnout, přelijeme jí maso, jež pak marinujeme 2 dny.
- 2Maso vyjmeme, osušíme a vetřeme do něj sůl a pepř. Marinádu přecedíme. Maso opečeme v horkém oleji. Přidáme polévkovou zeleninu a polovinu marinády a dusíme 70-80 minut. Během této doby několikrát obrátíme a podle potřeby přiléváme marinádu. Omyté brusinky smícháme s cukrem a prudce vaříme 3 minuty. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Šťávu protřeme sítem, znovu povaříme a smícháme s 5 lžícemi uvařených brusinek. Přidáme zakysanou smetanu, podle potřeby sůl a pepř a omáčku dochutíme nastrouhaným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.