Brusinková omáčka se srnčím masem

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1070 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
37 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na 3 cm velké kostky, okořeníme a důkladně opečeme na oleji. Přidáme cibuli, zeleninu a koření a po 5 minutách vmícháme rajský protlak. Vše zalijeme 250 ml červeného vína, které necháme vyvařit. Tento postup 3x opakujeme. Zakryjeme pokličkou a v troubě dusíme při 180 °C asi 2 hodiny. Občas přelijeme zvěřinovým vývarem. Maso vyjmeme a omáčku propasírujeme. V portském víně rozmícháme škrobovou moučku a směs vlijeme do omáčky. Vaříme asi 10 minut a potom znovu vložíme maso.
  • 2
    Očistíme houby a opečeme je na 10 g másla. Přidáme šalotku a smetanu, povaříme, okořeníme a ochutíme petrželkou. Toastový chléb nakrájíme na proužky dlouhé 3 cm a silné 1 cm a pomalu je na zbývajícím másle opékáme dozlatova. Ragú podáváme s omáčkou, opečenými toasty a brusinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.