Brusinková omáčka se srnčím masem
150 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 800gramůSrnčí kýta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej olivový
- 60gramůKarotka
- 2kusyBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 750mililitrůVíno červené
- 800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 100mililitrůVíno portské
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůŠalotka
- 3gramyMuškátový oříšek
- 80gramůBrusinky
- 2krajíceChléb toastový
- 5gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 100gramůLišky čerstvé
- 8kusůJalovec
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1070 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
37 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na 3 cm velké kostky, okořeníme a důkladně opečeme na oleji. Přidáme cibuli, zeleninu a koření a po 5 minutách vmícháme rajský protlak. Vše zalijeme 250 ml červeného vína, které necháme vyvařit. Tento postup 3x opakujeme. Zakryjeme pokličkou a v troubě dusíme při 180 °C asi 2 hodiny. Občas přelijeme zvěřinovým vývarem. Maso vyjmeme a omáčku propasírujeme. V portském víně rozmícháme škrobovou moučku a směs vlijeme do omáčky. Vaříme asi 10 minut a potom znovu vložíme maso.
- 2Očistíme houby a opečeme je na 10 g másla. Přidáme šalotku a smetanu, povaříme, okořeníme a ochutíme petrželkou. Toastový chléb nakrájíme na proužky dlouhé 3 cm a silné 1 cm a pomalu je na zbývajícím másle opékáme dozlatova. Ragú podáváme s omáčkou, opečenými toasty a brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.