Brusinkové kotlety
40 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůBrusinky
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceEstragon
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety osolíme, opepříme a na lžíci másla opékáme po každé straně asi 3 minuty. Vyjmeme je, přikryjeme alobalem a necháme na teplém místě.
- 2Do pánve přidáme ještě lžíci másla, necháme zpěnit. Vsypeme omyté a okapané brusinky, podusíme je 4 minuty, až popraskají. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody.
- 3Omáčku osladíme, přimícháme nasekanou petrželku, estragon a vložíme kotlety. Krátce prohřejeme a podáváme.
- 4Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.