Brynzová polévka s kopřivou a koprem
60 min.
Ingredience
- 120gramůSýr Brynza
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 15gramůKopr čerstvý
- 20gramůKopřiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
818 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr s kopřivou nasekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přisypeme mletou papriku, přidáme brynzu, promícháme a zalijeme vývarem. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme do polévky, povaříme a nakonec vmícháme kopr s kopřivou. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Povaříme ještě dvě minuty a odstavíme.
- 3Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.