Brynzové taštičky od bači

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
179 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Pak je scedíme, oloupeme a nastrouháme. V míse je smícháme s hladkou moukou, solí (1 lžička), krupicí, 50 g brynzy a vejci.
  • 2
    V misce si vymícháme zbylou brynzu s pepřem, solí (asi 0.5 lžičky) a drobně pokrájeným omytým koprem. Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi ji usmažíme dozlatova. Do hrnce dáme zbylou vodu se solí.
  • 3
    Těsto z brambor dáme na hrubou moukou pomoučený vál a řádně ho vypracujeme. Pak ho vyválíme na placku o síle asi 3 mm. Formičkou přibližně o průměru 5 cm vykrojíme kolečka. Na každé kolečko vložíme lžičkou kopeček brynzy s koprem, těsto přehneme na polovinu a okraje důkladně stlačíme. (Do taštiček použijeme přibližně 200 g brynzy.)
  • 4
    Taštičky dáváme hned do vařící vody, vaříme je přibližně 4-5 minut.
  • 5
    Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na talíře, polijeme slaninou, ozdobíme kopečkem ze zbylé brynzy a hned servírujeme.
  • 6
    Ke každé porci podáváme sklenici podmáslí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.