Brynzové taštičky od bači
35 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 4,5litryVoda pitná
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůPšeničná krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůSýr Brynza
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4,5lžičkySůl
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 80gramůSlanina vepřová
- 1litrPodmáslí kysané 1%
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
25 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
179 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Pak je scedíme, oloupeme a nastrouháme. V míse je smícháme s hladkou moukou, solí (1 lžička), krupicí, 50 g brynzy a vejci.
- 2V misce si vymícháme zbylou brynzu s pepřem, solí (asi 0.5 lžičky) a drobně pokrájeným omytým koprem. Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi ji usmažíme dozlatova. Do hrnce dáme zbylou vodu se solí.
- 3Těsto z brambor dáme na hrubou moukou pomoučený vál a řádně ho vypracujeme. Pak ho vyválíme na placku o síle asi 3 mm. Formičkou přibližně o průměru 5 cm vykrojíme kolečka. Na každé kolečko vložíme lžičkou kopeček brynzy s koprem, těsto přehneme na polovinu a okraje důkladně stlačíme. (Do taštiček použijeme přibližně 200 g brynzy.)
- 4Taštičky dáváme hned do vařící vody, vaříme je přibližně 4-5 minut.
- 5Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na talíře, polijeme slaninou, ozdobíme kopečkem ze zbylé brynzy a hned servírujeme.
- 6Ke každé porci podáváme sklenici podmáslí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.