Bucaniere spaghetti
75 min.
Ingredience
- 90gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 450gramůŠtikozubec
- 6lžicMáslo čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPórek
- 6decilitrůMošt jablečný
- 2lžičkySardelová pasta
- 1lžíceOcet estragonový
- 450gramůŠpagety
- 1lžíceOlej olivový
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1118 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
32 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mouku osolíme a opepříme a 25 g vysypeme na mělký talíř. V mouce obalíme plátky ryb.
- 2Rozpustíme máslo v zapékací míse. Přidáme pokrájené šalotky, česnek, pokrájenou mrkev a pórek a smažíme 10 minut za častého míchání. Do mísy vysypeme zbývající osolenou a opepřenou mouku a 2 minuty smažíme. Vmícháme postupně jablečný mošt, estragonový ocet, sardelovou pastu a přivedeme k varu a poté dáme zapéct do předehřáté trouby na 30 minut.
- 315 minut před koncem uvedeme ve velkém hrnci do varu osolenou vodu, přidáme špagety, olivový olej a 12 minut vaříme. Poté špagety scedíme a dáme na servírovací mísu. Na špagety dáme plátky ryb a vše přelijeme omáčkou.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.