Bucatini s hovězí oháňkou

145 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1751 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
26 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozdělíme oháňku, postupně smažíme na oleji dohněda a odložíme. Na zbylém oleji smažíme kolečka cibule, drcený česnek, kousky celeru a kolečka mrkve 3-4 minuty, až cibule mírně zhnědne.
  • 2
    Maso dáme do hrnce a přidáme k němu rozmarýn a červené víno. Podusíme pod pokličkou asi 10 minut. Občas promícháme, aby se oháňka nepřichytila ke dnu. V jiné nádobě smícháme 2 hrnky hovězího vývaru, rajčatový protlak a nakrájená rajčata, přidáme k oháňce a bez pokličky za občasného zamíchání zvolna vaříme asi 30 minut.
  • 3
    Vlijeme ještě další 2 hrnky hovězího vývaru a znovu vaříme 30 minut. Potom přilijeme 1 hrnek hovězího vývaru a dále vaříme 30 minut. Na závěr do hrnce vlijeme zbývající vývar a oháňku vaříme doměkka, až maso začne odpadávat od kosti. Zredukujeme, aby vznikla hustá omáčka.
  • 4
    Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente a scedíme je. Horké těstoviny rozdělíme na talíře a nalijeme na ně omáčku s masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.