Bucatini s hovězí oháňkou
145 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1,5kilogramyHovězí oháňka
- 120gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 100gramůCeler řapíkatý
- 120gramůMrkev kořen
- 60mililitrůVíno červené
- 200gramůRajčata
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 500gramůTěstoviny Bucatini
- 5gramůSůl
- 10gramůRozmarýn sušený
- 60gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1751 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
26 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozdělíme oháňku, postupně smažíme na oleji dohněda a odložíme. Na zbylém oleji smažíme kolečka cibule, drcený česnek, kousky celeru a kolečka mrkve 3-4 minuty, až cibule mírně zhnědne.
- 2Maso dáme do hrnce a přidáme k němu rozmarýn a červené víno. Podusíme pod pokličkou asi 10 minut. Občas promícháme, aby se oháňka nepřichytila ke dnu. V jiné nádobě smícháme 2 hrnky hovězího vývaru, rajčatový protlak a nakrájená rajčata, přidáme k oháňce a bez pokličky za občasného zamíchání zvolna vaříme asi 30 minut.
- 3Vlijeme ještě další 2 hrnky hovězího vývaru a znovu vaříme 30 minut. Potom přilijeme 1 hrnek hovězího vývaru a dále vaříme 30 minut. Na závěr do hrnce vlijeme zbývající vývar a oháňku vaříme doměkka, až maso začne odpadávat od kosti. Zredukujeme, aby vznikla hustá omáčka.
- 4Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente a scedíme je. Horké těstoviny rozdělíme na talíře a nalijeme na ně omáčku s masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.