Bucatini s klobásou
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 250gramůKlobása Chorizo
- 425gramůPassata (drcená rajčata)
- 125mililitrůVíno bílé
- 5gramůChilli paprička
- 400gramůTěstoviny Bucatini
- 20gramůPetržel - nať
- 40gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
722 mg
Postup přípravy
- 1Kolečka cibule smažíme na oleji na malém ohni doměkka.
- 2Přidáme nakrájenou klobásu a smažíme ji 2-3 minuty. Několikrát ji přitom obrátíme.
- 3Přidáme rajčata (passata), víno, chilli papričku, sůl a pepř a zamícháme. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a směs 15-20 minut zvolna vaříme.
- 4Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Přidáme omáčku a zamícháme.
- 5Upravíme na talíře a posypeme směsí čerstvé petrželky a nastrouhaného parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.