Bucatini s mečounem a bylinkami
40 min.

Ingredience
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 1kusChilli paprička
- 500gramůFilé z mečouna
- 2kusyCitrony
- 1lžičkaFenykl obecný
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůTěstoviny Bucatini
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 4lžícePistácie
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
16 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
881 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme mečouna.Silný plátek mečouna zbavíme kůže a páteře.Nakrájíme na kousky velikosti sousta.Kousky dáme do mísy s rovnýn dnem a pokapeme šťávou ze dvou citronů.Dáme stranou.
- 2Na velké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme jemně nasekanou petrželku,jemně nasekaný česnek,rozdrcená fenyklová semínka a nakrájené čili papričky.Přidáme mečouna a pistácie.Osolíme.Při vysoké teplotě a za stálého míchání restujeme, dokud mečoun nezměkne.
- 3Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a přidáme na pánev k mečounovi.Asi dvě minuty mícháme na středním ohni.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.