Bucatini s omáčkou Carbonara

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
299 mg
Cukr
369 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  • 2
    Zatímco se těstoviny vaří, odkrojíme ze slaniny kůži a slaninu nakrájíme na nudličky. Ty usmažíme při střední teplotě dokřupava, vyjmeme je naběračkou s otvory a na papírových ubrouscích je necháme okapat.
  • 3
    Smetanu, vejce a nastrouhaný parmezán rozšleháme v misce, přidáme opečenou slaninu a omáčku nalijeme na horké těstoviny. Opatrně promícháme.
  • 4
    Těstoviny s omáčkou zahříváme velmi zvolna půl minuty až minutu, dokud omáčka mírně nezhoustne. Na závěr těstoviny posypeme nahrubo namletým pepřem. Jednotlivé porce zdobíme snítkami bazalky a nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.