Bucatini s omáčkou Carbonara
30 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Bucatini
- 120gramůAnglická slanina
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Parmezán
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůPetržel - nať
- 10gramůBazalka
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
299 mg
Cukr
369 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2Zatímco se těstoviny vaří, odkrojíme ze slaniny kůži a slaninu nakrájíme na nudličky. Ty usmažíme při střední teplotě dokřupava, vyjmeme je naběračkou s otvory a na papírových ubrouscích je necháme okapat.
- 3Smetanu, vejce a nastrouhaný parmezán rozšleháme v misce, přidáme opečenou slaninu a omáčku nalijeme na horké těstoviny. Opatrně promícháme.
- 4Těstoviny s omáčkou zahříváme velmi zvolna půl minuty až minutu, dokud omáčka mírně nezhoustne. Na závěr těstoviny posypeme nahrubo namletým pepřem. Jednotlivé porce zdobíme snítkami bazalky a nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.