Bucatini s rajčaty, mandlemi a smaženým chlebem
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 500gramůTěstoviny Bucatini
- 75gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 50gramůMandle
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5litrůVoda pitná
- 4krajíceChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi podusíme asi 10 min.najemno nasekanou cibuli s 1 polévkovou lžící oleje. Přidáme nahrubo nasekaná rajčata z konzervy. Přiklopíme a asi 25 min.dusíme na mírném ohni.
- 2Mezitím na části oleje opražíme na malé pánvi nahrubo nasekané mandle. Nakrájíme na malé kostičky chleba, který opražíme na pánvi na zbylém oleji dokřupava.
- 3Bucatini uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a přendáme do vyhřáté mísy. Přelijeme omáčkou, posypeme mandlemi, chlebem a nastrouhaným pecorinem.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.