Bůček na šalvěji
235 min.
Ingredience
- 20stroužkůČesnek
- 2kilogramyVepřový bok
- 60mililitrůOlej olivový
- 20gramůSůl
- 60gramůŠalvěj čerstvá
- 4decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1871 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
188 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
338 mg
Postup přípravy
- 1Polovinu stroužků česneku necháme neoloupaných a rozložíme na dno pekáče. Do vepřového boku uděláme zářezy a vetkneme do nich druhou polovinu česnekových stroužků, které jsme si oloupali. Vepřový bok potřeme olejem a vydatně osolíme, vložíme do pekáče na česnek kůží dolů, zakryjeme alobalem a pečeme pozvolna 3 hodiny na 160 stupňů. Poté ho otočíme, zasypeme nasekanou šalvějí, podlijeme vodou, zvýšíme teplotu na 180 stupňů a pečeme dalších 40 minut, dokud není zlatý a křupavý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.