Bůček s játry, slaninou a krkovičkou
130 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramVepřový bok
- 100mililitrůOlej stolní
- 150gramůJátra vepřová
- 50gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 150gramůUzená vepřová krkovička
- 2kusyŽemle tuková
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůBramborová kaše
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2044 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
187 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bůček osolíme, opepříme a vykrojíme v něm kapsu. Žemle namočíme do mléka, česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, játra, slaninu a krkovičku nakrájíme na kostky.
- 2Slaninu a cibuli orestujeme, po odstavení vmícháme mletou papriku, po vychladnutí i krkovičku, játra, vymačkané žemle, vejce, majoránku, sůl a pepř. Maso naplníme nádivkou, zašijeme a zavážeme nití jako rolku.
- 3V hlubokém pekáči rolku pokapanou olejem pečeme deset minut na 220 stupňů C. Pak ji podlijeme, přikryjeme alobalem a dusíme doměkka. Pak pečeme hodinu a dvacet minut dočervena. Rolku průběžně poléváme vlastní šťávou.
- 4Po dopečení necháme patnáct minut odpočinout bez nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.