Bůček s masovou nádivkou na pivu
90 min.
Ingredience
- 600gramůVepřový bok
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaSůl
- Na nádivku
- 120gramůMaso mleté - mix
- 1krajícChléb konzumní
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePažitka
- 0,25lžičkaKmín mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
87 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
190 mg
Cukr
79 mg
Postup přípravy
- 1Na nádivku v míse smícháme mleté maso se solí, kořením, ustrouhaným chlebem, 100 ml piva, usekanou pažitkou a drceným česnekem.
- 2Vepřový bůček vykostíme a vyřízneme v něm kapsu, maso osolíme, naplníme nádivkou a kapsu sepneme jehlou. Bůček vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme v předehřáté troubě doměkka. Maso přeléváme výpekem (je-li třeba, podlijeme horkou vodou) a opatrně obracíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.