Bůček vepřový nadívaný
110 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůVepřové maso mleté
- 1kilogramVepřový bok
- 50gramůHovězí maso mleté
- 1kusŽemle tuková
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusCibule
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1546 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
148 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
508 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vyřízneme do bůčku kapsu. Oškrabeme kůži, osolíme a opepříme.
- 2Smícháme mleté maso, vejce, namočenou housku a nakrájenou cibuli, petrželku, osolíme, opepříme a naplníme do kapsy. Kuchyňskou nití zašijeme.
- 3Podlijeme bůček trochou vody a dusíme přiklopený poklicí asi 20 minut.
- 4Pak dáme péct do trouby již bez poklice. Během pečení maso podléváme vypečenou šťávou a teplou vodou.
- 5Upečený bůček nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.